Јована Максимовић друга у Србији из географије!

Јована Максимовић, ученица VIII1 ОШ „Слободан Бајић Паја“ из Пећинаца освојила је друго место на Републичком такмичењу из географије. Јована је постигла изузетан успех освојивши 99 од максималних 100 поена на тесту. Републичко такмичење је одржано у суботу, 25. маја 2019. године у ОШ „Др Јован Цвијић“ у Зрењанину. На такмичењу је учествовало 200 ученика осмог разреда из целе Србије. Овако великом успеху допринела је Јованина наставница географије Маја Тркуља Максимовић.Почетком месеца, Завод за јавно здравље Сремска Митровица објавио је ликовно-литерарни конкурс на тему ,,Здрава храна" у коме су право учешћа имали малишани из предшколских установа и ученици Основних школа на територији сремско митровачког округа.
У овом конкурсу су учествовали и ученици ОШ ,,Слободан Бајић Паја" из Пећинаца, али се међу њима издвојила својом креативношћу Ана Јеросимовић ученица III-1 разреда из Пећинаца која је овом приликом и награђена за свој ликовни рад.У четвртак, 24.10.2019. године ученица је са својом учитељицом Наташом Гојић примила вредну награду у Дому здравља ,,Др Драган Фундук" у Пећинцима где је организовано свечано уручење награда најуспешнијим малишанима.Поводом 800 година од самосталности Српске православне цркве, организовано је Међународно такмичење „Немањићи“ у организацији фондације „Мир Божији“ уз подршку Његове светости патријарха српског Иринеја.
Учествовало је 270 екипа из целог света, а нашу школу су представљале две екипе: Сремски деспоти: 1.Дуња Срдић, Душан Плавшић и Алекса Вукић, ученици 7-3 одељења и Деспоти сремски: Бранислав Алчаков 7-2, Давид М. Јокић 7-3 и Ана Милићевић 6-4.

Од 270 екипа са шест континената, обе екипе су се пласирале у даље такмичење, што је невероватан успех за наше ученике и наставницу Дарију Швоња која их је припремала, а у реализацији помогао вероучитељ Саша Милијашевић. Честитамо ученицима и наставницима и желимо им успех до самог краја такмичења, јер верујемо у њихово знање и способности.
Децо, свака част!

У суботу, 07.12.2019.г, наша школа била је домаћин Општинског такмичења из математике. На такмичењу су учествовали ученици све три основне школе са територије наше општине, са преко 90 пријављених кандидата.
Ученици наше школе су остварили завидне резултате и то:

-4. разред-

Тамара Милићевић, Доњи Товарник 3.место
учитељица Сања Петровић

-5. разред-

Татјана Петошевић, Пећинци 1. место
наставник Ђура Трудић

-6. разред-

Матеја Поповић, Пећинци 1. место
наставник Марко Спасојевић

-8.разред-

Виктор Богдановић, Брестач 1. место
наставница Татјана Тешмановић

Честитамо свим учесницима!